Politiekeurmerk niet aardig voor inbrekers

Op vakantie gaan, is ook altijd een beetje bezig zijn met thuiskomen. Belangrijke vraag die dan speelt: staat het er nog allemaal zo bij zoals het is achtergelaten? Is het inbrekersgilde aan de woning voorbij gelopen of niet?

Voorzorgsmaatregelen

Als je op vakantie gaat en je huis staat een tijdje leeg, net zoals misschien meerdere huizen in de buurt, dan neem je als je slim bent een aantal voorzorgsmaatregelen om problemen achteraf te voorkomen. Maar niet alleen als je op vakantie gaat, is het goed om eens na te denken over de beveiliging van je huis.

Insluipen

Inbrekers zijn immers ook buiten vakantietijd actief en hebben oog voor minder goed beveiligde objecten. Een voordeur die niet op slot zit, is snel open. Ondeugdelijk hang- en sluitwerk blijkt een lachertje. Openstaande ramen en deuren al helemaal: insluipen is een bijzondere tak van sport in deze wereld.

Veilig Wonen

Op de website www.politiekeurmerk.nl staat het luid en duidelijk: het inbreken in een slecht beveiligde woning is binnen dertig seconden gepiept. Zaak dus om er voor te zorgen dat je dit voorkomt. Onder andere door goed hang- en sluitwerk te gebruiken. Bijvoorbeeld met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kost misschien net iets meer, maar je kunt je huis een stuk geruster achterlaten. Wie het keurmerk voert, is minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Belonen

Je kunt natuurlijk alleen gaan voor de aanschaf en montage – al dan niet zelf – van het goedgekeurde materiaal. Maar je kunt je huis daarnaast door een Politiekeurmerk-expert laten keuren. Acht deze jouw huis keurmerkwaardig, dan is niet alleen de kans op een geslaagde inbraak tot wel negentig procent kleiner, maar kun je mogelijk nog een financieel voordeeltje behalen. Volgens de website zijn er namelijk meerdere verzekeraars die zo’n keurmerk belonen met een korting op de inboedelverzekering.

Meer info

Kijk voor meer informatie op de politiekeurmerkwebsite en informeer bij je verzekeraar of aanschaf van het keurmerk voordeel oplevert. Hoe dan ook: betere bescherming krijg je er in elk geval bij.

 

 

Verkoper van Eisenhowerlaan 49
10

Goed is goed en beter kan het niet. De makelaar voelt de sfeer van gesprekken goed aan, waardoor hem ook wat wordt gegund door collega's en dat is een voordeel voor je als client.

wouter langeveld
9

Fijn kantoor goede service en goede snelheid van communicatie

Anoniem
9

Professioneel en realistisch: er worden geen loze beloften gedaan.

Lees meer
Terug
Recent bekeken